top of page
Search

Βασικοί έλεγχοι στο αυτοκίνητό σας

Το αυτοκίνητό μας είναι ένα καθημερινό μέσο, που βασιζόμαστε πάρα πολύ σε αυτό. Με αυτό θα μετακινηθούμε στις εργασίες μας, θα βγούμε στον ελεύθερο μας χρόνο καθώς και θα ολοκληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας.


Το αυτοκίνητο είναι αυτό που πρέπει να μας βγάλει ασπροπρόσωπους είτε το οδηγούμε σε ζεστά κλίματα είτε σε πάγο και καταρρακτώδη βροχή.

Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το αυτοκίνητό σας, χρειάζεται να ακολουθήσετε 7 βασικά tips συντήρησης και ελέγχου, που σκοπό έχουν την μακροζωία του οχήματός σας.


Έλεγχος λαδιών

Ο έλεγχος λαδιών θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από εσάς και όχι απαραίτητα μόνο όταν είναι η ώρα για service.

Μπορείτε να ελέγχεται τόσο τη στάθμη των λαδιών όσο και την κατάστασή τους, από το χρώμα που έχουν.

Σα γενικό κανόνα, θα πρέπει να αλλάζετε λάδια και φίλτρο λαδιού κάθε 7.000 – 10.000 χιλιόμετρα, για να κρατάτε τη μηχανή σας σε αρκετά καλή κατάσταση!

Η αλλαγή λαδιών θα πρέπει να γίνεται μόνο σε ειδικευμένα συνεργεία.

Έλεγχος μπαταρίας

Οι περισσότερες μπαταρίες αλλάζονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα! Γιατί; Επειδή τότε οι οδηγοί αν αφήσουν το αυτοκίνητο χωρίς να το οδηγήσουν για μερικές ημέρες και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτήν την εποχή, τότε είναι πολύ πιθανόν η μπαταρία να νεκρώσει και να χρειαστεί είτε να σας βάλει κάποιος άλλος «μπρος» – κι αν η μπαταρία έχει ακόμα ζωή, να φορτίσει μετά εν κινήση – είτε να αλλάξετε μπαταρία καθώς θα έχει φτάσει στο τέλος της! Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αυτοκινήτου είναι προκαθορισμένη και όλες οι μπαταρίες κάποτε φτάνουν στο τέλος τους!

Έλεγχος υγρών

Πέρα από τα λάδια, θα πρέπει να κάνετε και οπτικό έλεγχο και των υπόλοιπων υγρών όπως το ψυκτικό υγρό (παραφλού), υγρό φρένων καθώς και το υγρό καθαριστικό για τους υαλοκαθαριστήρες των παρμπρίζ.

Έλεγχος πίεσης ελαστικών

Η σωστή πίεση ελαστικών, αποσκοπεί σε 3 πράγματα:

  • Σωστή οδηγική συμπεριφορά

  • Μειωμένη τριβή

  • Μειωμένη κατανάλωση

Η πίεση των ελαστικών μπορεί να ελεγχθεί είτε σε κάποιο βενζινάδικο είτε με κάποια οικιακή συσκευή ελέγχου και συμπληρώματος πίεσης αέρα.

Αυτές οι συσκευές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες καθώς μπορείτε να συμπληρώσετε αέρα στα ελαστικά σας ανά πάσα ώρα και στιγμή και επίσης φορτίζουν πολύ εύκολα μέσα από θύρα usb.

Έλεγχος για σκουριές

Οι σκουριές πάντα μπορεί αν υπάρξουν σε ένα αυτοκίνητο – ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπως σε ένα νησί, όπου το αλάτι βρίσκεται σχεδόν παντού.

Αν βρείτε σκουριά στο όχημά σας, θα πρέπει άμεσα να προβείτε σε αναλυτικό έλεγχο, ώστε να επιβεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αλλού σκουριά ή αν υπάρχει, να την προλάβετε από την άμεση ανάπτυξή της.

Έλεγχος του κιτ έκτακτης ανάγκης

Πάντα στο αυτοκίνητό σας θα πρέπει να έχετε το κιτ έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει ενεργό πυροσβεστήρα, κιτ ατυχήματος, φαρμακείο, κ.α.

Ειδικά ο πυροσβεστήρας, χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα – περίπου 1 χρόνο – αναγόμωση ώστε να διατηρεί την αρχική του ικανότητα πυρόσβεσης.


Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας41 views0 comments

Comentarios


bottom of page