top of page
Search

Ετήσιο service αυτοκινήτου. Τα 5 πρέπει

Το χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά. Μπορεί να το βλέπεις σαν μέσο μεταφοράς ή να το προσέχεις και το φροντίζεις σαν να ήταν το παιδί σου. Είναι το αυτοκίνητό σου. Και όλα θα ήταν τέλεια, αν δεν χρειαζόταν τόσα έξοδα κάθε χρόνο.


Μόνο τα service αυτοκινήτου να δεις, παίρνεις μια πρώτη εικόνα για το κόστος. Να το αποφύγεις όμως δεν μπορείς. Αν θες να είσαι ασφαλής, πρέπει να διατηρείς το αυτοκίνητό σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κάνοντας όλα τα service του στην κατάλληλη περίοδο.

Πόσο συχνά χρειάζομαι service αυτοκινήτου;

Το service αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή του κάθε αυτοκινήτου. Συνήθως:

το μικρό service γίνεται κάθε χρόνο ή ανά 15.000 χιλιόμετρα.

το μεγάλο service γίνεται στα δύο χρόνια ή στα 25.000 χιλιόμετρα.

το πλήρες service πραγματοποιείται στα 5-6 χρόνια ή στα 100.000 χιλιόμετρα.

Τα χρονικά διαστήματα είναι ενδεικτικά αφού, όπως προαναφέραμε, το service του κάθε αυτοκινήτου γίνεται με βάση τα όρια που έχει θέσει ο εκάστοτε κατασκευαστής.

Ποιες είναι οι πιο βασικές εργασίες που γίνονται κατά τη διάρκεια ενός service αυτοκινήτου;

Όταν πηγαίνεις το αυτοκίνητό σου είτε στην αντιπροσωπεία, είτε στον τεχνικό που εσύ εμπιστεύεσαι για το προβλεπόμενο service, καλό είναι να γνωρίζεις τι περίπου συμβαίνει κατά τη συντήρησή του.

Παρακάτω θα βρεις τις 5 απαραίτητες εργασίες που γίνονται σε κάθε service αυτοκινήτου.


#1 Έλεγχος και συντήρηση φρένων

Στο καθιερωμένο service αυτοκινήτου ελέγχονται τα υγρά και τα τακάκια των φρένων.

Τα υγρά πρέπει να τα αλλάζεις κάθε δυο χρόνια περίπου, γιατί μπορεί να έχουν δημιουργηθεί φυσαλίδες ατμού οι οποίες επηρεάζουν την απόδοση των φρένων. Θα πρέπει, επίσης, να φροντίζεις να γίνεται τακτικός έλεγχος της στάθμης του υγρού φρένων στο αντίστοιχο δοχείο.

Από την άλλη, τα τακάκια των φρένων αλλάζονται συχνότερα στο service, ειδικά όταν χρησιμοποιείς το όχημά σου στην πόλη ή κάνεις μια πιο σπορ οδήγηση που φθείρει περισσότερο τα φρένα. Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά σου να αντικαθιστάς τα τακάκια πριν ανάψει η σχετική λυχνία στον πίνακα οργάνων.


#2 Έλεγχος στα φώτα

Κατά τη διάρκεια του service του αυτοκινήτου σου, γίνεται έλεγχος σε όλες τις λυχνίες του, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δουλεύουν καλά και ότι θα υπάρχει ασφάλεια το βράδυ τόσο για εσένα, όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς.


#3 Έλεγχος μπαταρίας

Στο προβλεπόμενο ετήσιο service αυτοκινήτου ελέγχεται και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο έλεγχος γίνεται είτε με ένα ειδικό μηχάνημα που μετράει την ένταση της μπαταρίας, είτε παίρνοντας δείγμα από αυτήν για να γίνει η μέτρηση της πυκνότητας του ηλεκτρολύτη.

Επίσης, ελέγχονται και οι πόλοι της μπαταρίας, αν είναι καθαροί και αν οι συνδέσεις με τα καλώδια είναι σφιχτές.


#4 Έλεγχος ελαστικών

Όλη τη χρονιά τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου ταλαιπωρούνται. Τα ταλαιπωρεί το ολισθηρό οδόστρωμα που προκαλείται από βροχές και χιόνια, ο ήλιος και ο χωματόδρομος. Πρέπει λοιπόν να ελέγχονται οπωσδήποτε στο ετήσιο service αυτοκινήτου.

Ο τεχνικός θα ελέγξει τόσο την ανάρτηση που είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα στο δρόμο, τη γενικότερη κατάσταση των ελαστικών και αν χρειάζονται συμπλήρωση αέρα ή αλλαγή.

#5 Έλεγχος στους υαλοκαθαριστήρες

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου, αφού συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή ορατότητα.

Στο service αυτοκινήτου λοιπόν, ελέγχεται η κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων και η στάθμη του υγρού πλύσης.

Αυτές είναι οι 5 πιο σημαντικές και απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο όχημά σου όταν το πας για service. Ανάλογα με το είδος service αυτοκινήτου που θα πρέπει να κάνεις κάθε φορά, διαφοροποιούνται και οι εργασίες. Δηλαδή, προστίθενται ή αφαιρούνται κάποιοι έλεγχοι.

Για παράδειγμα, αν πας να κάνεις το μικρό service αυτοκινήτου, τότε θα χρειαστεί να γίνει μόνο αλλαγή λαδιών και φίλτρου, καθώς και διαγνωστικός έλεγχος.

Αν είναι η ώρα του μεγάλου ή πλήρους service, τότε πέρα από τις βασικές εργασίες που αναφέρουμε παραπάνω θα χρειαστεί να γίνει και αλλαγή λαδιών, φίλτρων και μπουζί. Επίσης, θα χρειαστεί λίπανση στις πόρτες του οχήματος και γενικότερα στα κινούμενα μηχανικά μέρη του.


Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας37 views0 comments

Comments


bottom of page