top of page
Search

Πώς να εξοικονομήσετε καύσιμο κατά την οδήγηση

Δεν έχει σημασία αν επιλέγετε βενζίνη ή ντίζελ, το καύσιμο είναι ακριβό. Με τις έντεκα συμβουλές μας θα μάθετε πώς να βελτιστοποιείτε την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου.


Αναθεωρήστε την ανάγκη χρήσης

Έχετε πραγματικά ανάγκη να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο; Όταν οδηγείτε λιγότερο από πέντε χιλιόμετρα, ο κινητήρας του αυτοκίνητου δεν θερμαίνεται πλήρως και κατά συνέπεια καταναλώνει περισσότερο καύσιμο. Η βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου επιτυγχάνεται μόνο στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας, επομένως όχι στη σύντομη διαδρομή με ψυχρές εκκινήσεις. Για σύντομες βόλτες, προτείνουμε να εξεταστεί το περπάτημα, το ποδήλατο ή η χρήση δημόσιων συγκοινωνιών.

Ετοιμαστείτε και έπειτα ξεκινήστε

Τοποθετήστε τις αποσκευές σας, ρυθμίστε το κάθισμα και τους καθρέφτες και ενεργοποιήστε την πλοήγηση εκ των προτέρων! Όλα αυτά μπορούν να γίνουν όταν ο κινητήρας δεν λειτουργεί ακόμα. Γυρίστε μόνο το κλειδί εκκίνησης όταν πρέπει να ξεκινήσετε την οδήγηση, επειδή αυτές τις μέρες, οι κινητήρες δεν χρειάζεται πλέον να προθερμαίνονται.

Αλλάξτε ταχύτητα νωρίτερα

Κατά κανόνα, όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα με την οποία οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, τόσο χαμηλότερη είναι η κατανάλωση καυσίμου. Ομοίως ισχύει και για την οδήγηση στις κατηφόρες, οπότε ανεβάστε ταχύτητες το συντομότερο δυνατό. Η οδήγηση με χαμηλές ταχύτητες δεν προκαλεί προβλήματα στους σύγχρονους κινητήρες, δηλαδή στους κινητήρες που κατασκευάζονται μετά το 1980. Η οδήγηση με χαμηλές στροφές απαιτεί διαφορετική φιλοσοφία. Όταν ο κινητήρας αρχίζει να ρετάρει, πρέπει να κατεβάσετε μια ταχύτητα και εδώ ο κανόνας ισχύει ως εξής: κυκλοφορία μέσα στην πόλη: 30 χλμ/ω με τρίτη ταχύτητα, 40 χλμ/ω με τέταρτη ταχύτητα αλλά οποιαδήποτε ταχύτητα πάνω από 50 χλμ/ω να οδηγηθείτε με πέμπτη ταχύτητα. Εκτός από εξοικονόμηση καυσίμου, η τεχνική μειώνει επίσης το επίπεδο θορύβου.

Ομαλότητα

Η προϋπολογισμένη οδήγηση μειώνει τη συχνότητα φρεναρίσματος και επιτάχυνσης. Αν υπάρχει αρκετή απόσταση από το μπροστινό όχημα, μπορείτε να προσαρμόσετε τις αλλαγές στην ταχύτητά του χρησιμοποιώντας το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Επιταχύνετε σωστά

Αν θέλετε να κερδίσετε ταχύτητα, οδηγήστε γρήγορα και αλλάξτε σε μεγαλύτερη ταχύτητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα περίπου στις 2000 σ.α.λ. Κατά αυτό τον τρόπο, το πεντάλ γκαζιού μπορεί να πατηθεί βαθιά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε επίσης να παραλείψετε και ταχύτητες. Για παράδειγμα, εάν έχετε επιταχύνει έως και 50 χλμ/ω με τρίτη ταχύτητα, αλλάξτε αμέσως σε πέμπτη.

Οδηγείτε συνετά στην εθνική οδό

Όταν οδηγείτε στην εθνική οδό, η μη ύπαρξη ορίου ταχύτητας σας προκαλεί να οδηγείτε ταχύτερα στο δρόμο. Η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, ωστόσο, επιτυγχάνεται σε ταχύτητες από 100 χλμ/ω έως 130 χλμ/ω. Η κατανάλωση αυξάνεται δυσανάλογα καθώς αυξάνεται η ταχύτητα, και ειδικά για τα χαμηλής αεροδυναμικής αυτοκίνητα (όπως τα φορτηγά). Εδώ αποδεικνύεται και πάλι ότι η συνετή οδήγηση με ελάχιστο φρενάρισμα και επιτάχυνση είναι φιλική προς το πορτοφόλι σας.

Χρησιμοποιήστε το φρένο του κινητήρα

Κατά την οδήγηση σε κατηφόρα, ο κινητήρας επιβραδύνει το όχημα με ταχύτητα στο κιβώτιο. Κατά αυτό τον τρόπο, το αυτοκίνητο δεν καταναλώνει καύσιμο, οπότε βρείτε τη κατάλληλη ταχύτητα και κατεβείτε ελεύθερα! Το σβήσιμο του κινητήρα εντελώς δεν είναι καλή ιδέα. Ο λόγος είναι ότι πολλά αυτοκίνητα χάνουν τη λειτουργία του τιμονιού και των φρένων.

Λειτουργία start-stop

Τα νεότερα αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα start-stop που σταματάει αυτόματα τον κινητήρα στα φανάρια. Μπορείτε να μιμηθείτε εύκολα αυτή την τεχνολογία απλά απενεργοποιώντας το αυτοκίνητο. Έχει νόημα να το κάνετε αυτό, εάν πρέπει να περιμένετε περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα για να περιμένετε, για παράδειγμα εάν το φανάρι έχει μόλις αλλάξει σε κόκκινο ή εάν έχετε κολλήσει σε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Μετά την απενεργοποίηση, γυρίστε το κλειδί στο διακόπτη ανάφλεξης στη θέση "Ανάφλεξη ενεργοποιημένη". Πρώτον, επιτρέπει την ταχύτερη εκκίνηση του αυτοκινήτου. Δεύτερον, πολλά αυτοκίνητα αλλάζουν από χαμηλή σε υψηλή σκάλα τους προβολείς όταν η ανάφλεξη είναι σβηστή. Καθώς η υψηλή σκάλα δεν επιτρέπεται στο δρόμο, ακόμη και όταν δεν υπάρχει κυκλοφορία, είναι ασφαλέστερο να ενεργοποιηθεί.

Χρησιμοποιήστε τον extra εξοπλισμό συνειδητά

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον εναλλάκτη κοστίζει καύσιμο. Φυσικά, δεν πρέπει να θυσιάσετε το φως, αλλά μπορείτε να αυξήσετε την κατανάλωση με τη χρήση θερμαινόμενων καθισμάτων, θέρμανσης πίσω παρμπρίζ ή ραδιοφώνου και άλλου μουσικού εξοπλισμού στο αυτοκίνητο. Ο κλιματισμός καταναλώνει επίσης καύσιμο. Σύμφωνα με την ADAC, η πρόσθετη κατανάλωση ενός κλιματιστικού μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμων οπουδήποτε μεταξύ 0,1 και 2,1 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα ανάλογα με τον κατασκευαστή. Τα ανοιχτά παράθυρα επηρεάζουν επίσης την αεροδυναμική και αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου όταν οδηγείτε με ταχύτερο ρυθμό.

Αφαιρέστε βάρος

Ελευθερώστε το αυτοκίνητό σας από περιττό βάρος. 100 κιλά επένδυσης στο χώρο αποσκευών και στο πίσω κάθισμα καταναλώνουν 0,3 λίτρα καύσιμο ανά 100 χιλιόμετρα. Οι βάσεις ποδηλάτων και άλλα μέρη πρέπει να αφαιρεθούν αν δεν είναι απαραίτητα. Αρχικά, αυξάνουν το βάρος και επιπλέον επιδεινώνουν την αεροδυναμική.

Αυξήστε την πίεση των ελαστικών

Όσο υψηλότερη είναι η πίεση του αέρα στα ελαστικα τόσο χαμηλότερη είναι η κατανάλωση καυσίμου. Φυσικά, δεν πρέπει να γεμίσετε το ελαστικό για να σκάσει, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πίεση του αέρα είναι πάντα στο ανώτατο όριο της πλήρωσης που καθορίζεται από τον κατασκευαστή. Οι πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο εσωτερικό των θυρών, στο πορτάκι του ρεζερβουάρ, στο εγχειρίδιο ή με απευθείας επικοινωνία με τον κατασκευαστή. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να αγοράσετε ελαφρά ελαστικά που έχουν χαμηλότερη αντίσταση κύλισης από τα συμβατικά ελαστικά.


Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. . Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας.329 views0 comments

Commenti


bottom of page