top of page
Search

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τα φώτα του αυτοκινήτου

Προβολείς LED και xenon. Ποια είναι η διαφορά τους από τα κλασσικά φώτα αλογόνου; Πώς ρυθμίζονται τα φανάρια; Τι να κάνω αν θολώσουν; Διάβασε τον απόλυτο οδηγό για τους προβολείς του αυτοκινήτου σου!


Ο φωτισμός σε ένα αυτοκίνητο είναι μία... παρεξηγημένη κατάσταση. Οι περισσότεροι ενδεχομένως να «θυμούνται» την ύπαρξή του μετά από ένα καμένο λαμπάκι ή λόγω του ότι έσπασε το προστατευτικό περίβλημα που έχουν οι προβολείς. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για δύο περιστατικά τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την ασφάλεια τόσο του δικού μας αυτοκινήτων όσο και των άλλων οδηγών. Είναι ο εξοπλισμός που μέσω του οποίου φωτίζεται ο δρόμος, βλέπουμε μπροστά μας σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας και παράλληλα διασφαλίζει ότι άλλοι οδηγοί μπορούν να δουν το αυτοκίνητο εγκαίρως.


Για τους δύο παραπάνω λόγους κρίνεται επιτακτική ανάγκη η σωστή, ενδεδειγμένη και συνεχής λειτουργία τους. Με την πάροδο των χρόνων, η τεχνολογία έφερε στον χώρο της αυτοκίνησης αναβαθμισμένα φωτιστικά σώματα με έξτρα χρέωση, όπως λόγου χάρη οι φωτεινότεροι λαμπτήρες xenon ή τα ιδιαίτερα μακράς διάρκειας φώτα LED. Ποια πρέπει να είναι η προτίμησή μας σε τέτοιες περιπτώσεις, ποια η ουσιαστική διαφορά των συγκεκριμένων επιλογών και πώς τις χρησιμοποιούμε. Για όσους δεν γνωρίζουν. Το ξένον (ευγενές αέριο) χρησιμοποιείται σε φωτεινές επιγραφές, στις λάμπες ξένου οι οποίες έχουν μεγάλη φωτεινότητα, και ως γενικό αναισθητικό. Ποια η χρησιμότητα των προβολέων; Ξεκινώντας την διαδικασία απάντησης κάθε απορίας, καλό θα είναι να εξηγήσουμε με σαφήνεια και λεπτομέρεια ποια είναι η λειτουργία των προβολέων. Την σύγχρονη εποχή, οι προβολείς δεν «φέρονται» ως απλά φωτιστικά σώματα όταν μπορούν να αναπαραστήσουν κινούμενα σχέδια (light animations) και κάθε είδους σχήμα. Το μοντέρνο design όμως έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τις βασικές τους αποστολές. Τον φωτισμό-ειδοποίηση κατά το παρκάρισμα, τα φώτα χαμηλής δέσμης και τα αντίστοιχα υψηλής δέσμης. Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν LED φώτα ημέρας. Επιπροσθέτως, το φλας αλλαγής κατεύθυνσης δεν είναι πλέον εγκατεστημένο ξεχωριστά, αλλά συνιστά μέρος των κυρίως προβολέων. Τα φώτα ομίχλης, εάν υπάρχουν, εγκαθίστανται ξεχωριστά λίγο πιο χαμηλά. Οι προβολείς παρέχουν επιπλέον βοήθεια στον οδηγό ανάλογα με τις περιστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκουμε τα προσαρμόσιμα φώτα μεγάλης σκάλας ή δυναμικά φώτα στροφής. Μάλιστα, σημαντικές πρόσθετες λειτουργίες βοήθειας του οδηγού όπως το cruise control ή το Lane Keeping Assist εξαρτώνται από την λειτουργία των προβολέων.

Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. . Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας239 views0 comments

Commentaires


bottom of page