top of page
Search

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το φίλτρο αέρος.

Για πολλούς οδηγούς τα φίλτρα αέρα δεν έχουν µεγάλη σηµασία για τη λειτουργία του οχήµατος, συγκριτικά µε τα φίλτρα λαδιού ή καυσίµου, µε αποτέλεσµα να µη δίνουν την ανάλογη σηµασία στην ποιότητα.


Μέσο φιλτραρίσµατος Έχει επικρατήσει η εσφαλµένη εντύπωση ότι σε φθηνά και σε ακριβά φίλτρα εφαρµόζεται το ίδιο χαρτί. Η επιλογή του µέσου φιλτραρίσµατος στα φίλτρα αέρος της Filtron γίνεται σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του κατασκευαστή κάθε κινητήρα. Αν δεν υπήρχε το φίλτρο αέρα στο όχηµα, σύµφωνα µε µία ακραία υπόθεση, τότε θα εισέρχονταν ρύποι αέρα µε πολύ γύρη και σκόνη από τον δρόµο στον θάλαµο καύσης, µε αποτέλεσµα επιταχυµένη φθορά σε διάφορα µέρη του κινητήρα, όπως για παράδειγµα βλάβη ή ακατάλληλη λειτουργία του ροόµετρου. Το ίδιο συµβαίνει και µε ένα ακατάλληλο και αµφιβόλου ποιότητας φίλτρο αέρα.

Πιο συγκεκριµένα κάθε υλικό φιλτραρίσµατος πρέπει να έχει τα εξής επιθυµητά χαρακτηριστικά: • Μηχανική αντοχή • Ακαµψία • Μνήµη της µορφής του σχήµατος που δίνεται κατά την κατεργασία • Υδροφοβητικότητα • Απορροφητικότητα • Αποτελεσµατικότητα φιλτραρίσµατος

Συνεπώς είναι µύθος ότι υπάρχει ένα µέσο φιλτραρίσµατος γενικής χρήσης. Κατά την κατεργασία των φίλτρων αέρος, σηµαντικά είναι τα αποτυπώµατα που διασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ισορροπηµένη διάταξη των πτυχών. Αν δεν υπήρχαν τα προαναφερόµενα αποτυπώµατα, τότε οι συγκεκριµένες πτυχές θα εφάπτονταν µεταξύ τους και η επιφάνεια φιλτραρίσµατος θα ήταν σηµαντικά µικρότερη.


Μέσο στεγανοποίησης Ακόµη όµως πιο σηµαντικό µέρος είναι η στεγανοποίηση. Ένα υλικό στεγανοποίησης πρέπει: • Να είναι ανθεκτικό σε πολύ απαιτητικές συνθήκες λειτουργίας: υψηλή θερµοκρασία (80-100C) και συνεχής συµπίεση • Να είναι ανθεκτικό στη χαµηλή θερµοκρασία και στη συχνή αλλαγή των θερµοκρασιών • Να διασφαλίζει τη σφιχτή σύνδεση µεταξύ του φίλτρου και του περιβλήµατος • Η παραγωγή ενός υλικού στεγανοποίησης απαιτεί ιδιαίτερα υψηλά τεχνολογικά προσόντα και πολλούς εργαστηριακούς ελέγχους.

Τα στεγονοποιητικά µέσα στα φίλτρα αέρος της Filtron έχουν µοναδική χηµική σύνθεση που είναι αποτέλεσµα πολλών ελέγχων και δοκιµών του τµήµατος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας. Επιπλέον η αντοχή τους είναι δοκιµασµένη στα εργαστήρια, σύµφωνα µε τις υψηλές απαιτήσεις των γνήσιων κατασκευαστών.


Άκαυστο φίλτρο Μία άλλη εξίσου σηµαντική ιδιότητα που αποδεικνύει τη σωστή ποιότητα ενός φίλτρου αέρος βασίζεται στο κατά πόσο άκαυστο είναι. Καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς σε περίπτωση απορρόφησης π.χ. µιας γόπας στο σύστηµα εισαγωγής αέρα. Όσο ακραίο και αν ακούγεται έχει συµβεί ανάλογο περιστατικό µε ολέθριες συνέπειες.


Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας



45 views0 comments
bottom of page