top of page
Search

Διαρροές λαδιού στο αυτοκίνητο

Το λάδι κινητήρα επιτελεί πολύ σημαντικές λειτουργίες. Δημιουργεί μια μεμβράνη στην επιφάνεια των τμημάτων για να αποτρέψει τη φθορά τους, αφαιρεί τη θερμότητα από τα κινούμενα στοιχεία, προστατεύοντας τα από τη διάβρωση. Επιπλέον, καθαρίζει τον κινητήρα. Η έλλειψη λιπαντικού είναι επικίνδυνη για τον κινητήρα. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε γιατί μπορεί να εμφανιστούν διαρροές, σας λέμε πού να ψάξετε για το σφάλμα και να μάθετε εάν ένα αυτοκίνητο με διαρροή λαδιού είναι ασφαλές για οδήγηση.


Γιατί το αυτοκίνητο παρουσιάζει διαρροές λαδιού;

Οι συνηθέστερες αιτίες διαρροής λαδιού αυτοκινήτων είναι:

Φθαρμένες τσιμούχες

Οι φλάντζες, οι τσιμούχες, τα o-ring (λαστιχάκια στεγανοποίησης) συνήθως κατασκευάζονται από καουτσούκ, το οποίο με την πάροδο του χρόνου χάνει την αντοχή του και γίνεται λιγότερο ελαστικό. Ως αποτέλεσμα, αρχίζουν οι διαρροές λαδιού στην περιοχή των ζευγαρωτικών επιφανειών που σφραγίζονται από αυτά τα στοιχεία


Αυξημένη πίεση στο σύστημα

Λόγω της συσσώρευσης ακαθαρσιών, η ικανότητα παροχής των μεμονωμένων τμημάτων του συστήματος λίπανσης μειώνεται, γεγονός που οδηγεί σε τοπική αύξηση της πίεσης. Το τελευταίο μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα της απόφραξης των εξαρτημάτων εξαερισμού του στροφαλοθαλάμου, γεγονός που οδηγεί στην είσοδο των καυσαερίων στο σύστημα λίπανσης. Ως αποτέλεσμα, το λάδι συμπιέζεται μέσω των φλαντζών και των αρθρώσεων. Μερικές φορές το πρόβλημα προκαλείται από μια υπερβολική ποσότητα λιπαντικού και το υψηλό ιξώδες του.


Σφάλματα εγκατάστασης

Η ακατάλληλη σύσφιξη των βιδών και η λανθασμένη σύσφιξη μπορεί να προκαλέσουν στρέβλωση ή σπάσιμο της φλάντζας. Επιπλέον, η καταστροφή της τσιμούχας μπορεί να προκύψει από τη χρήση στεγανοποιητικών και συγκολλητικών ουσιών για τη στερέωσή της.


Μηχανική βλάβη

Μπορεί να προκληθεί από την είσοδο ξένων αντικειμένων ή από το χτύπημα ενός εμποδίου, στο οποίο είναι πιο ευάλωτο το καρτέρ λαδιού.


Χαλαρά στοιχεία στερέωσης

Ως αποτέλεσμα της οδήγησης σε κακής ποιότητας οδοστρώματα και των υπερβολικών κραδασμών του αυτοκινήτου λόγω, για παράδειγμα, των φθαρμένων εξαρτημάτων ανάρτησης, ορισμένα στοιχεία στερέωσης μπορεί να χαλαρώσουν. Συχνά υπάρχουν διαρροές λαδιού κάτω από αυτά.


Γιατί ένα αυτοκίνητο με διαρροές λαδιού είναι επικίνδυνο;

Λόγω έλλειψης λιπαντικού, η φθορά του μηχανισμού σύζευξης αυξάνεται. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό επηρεάζει δυσμενώς την κατάσταση των παρεμβυσμάτων λαδιού στελέχους βαλβίδας, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, το λάδι είναι ήδη σε πολύ χαμηλή ποσότητα, εισέρχεται στους κυλίνδρους του κινητήρα και καίγεται εκεί. Η περαιτέρω έλλειψη λίπανσης συνεπάγεται την καταστροφή και το κόλλημα του εκκεντροφόρου και του στροφαλοφόρου άξονα, καθώς και των εμβόλων του κινητήρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μπιέλες μπορεί να σπάσουν ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης.


Επιπλέον, εάν το αυτοκίνητό σας έχει διαρροές λαδιού, το ίδιο το σώμα του κινητήρα ρυπαίνεται και συσσωρεύονται ακαθαρσίες πάνω του. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τις διαδικασίες ανταλλαγής θερμότητας, αυξάνει το φορτίο στον κινητήρα και μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση. Το λιπαντικό μπορεί να συσσωρευτεί σε φρεάτια του μπουζί και να προκληθούν δυσλειτουργίες στο σύστημα ανάφλεξης. Επιπλέον, το λάδι μπορεί να καταστρέψει τη μόνωση των καλωδίων κάτω από το καπό και τα στοιχεία του συμπλεκτη. Μπορεί, επίσης, να μαλακώσει τις βάσει καουτσούκ, τις τσιμούχες και να αλληλεπιδράσει με τα πλαστικά μέρη.


Εάν το αυτοκίνητό μου έχει διαρροές λαδιού, μπορώ να οδηγήσω;

Αν η διαρροή είναι σοβαρή, για παράδειγμα, όταν το καρτέρ λαδιού είναι διάτρητο, το αυτοκίνητο απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ρυμούλκησης. Σε περίπτωση μικρών ζημιών, μπορείτε να προσπαθήσετε να τις επισκευάσετε με στεγανοποιητικό υλικό ή με ψυχρή συγκόλληση. Στο δρόμο προς το συνεργείο, βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε συνεχώς τη στάθμη του λιπαντικού. Όταν μειώνεται, συμπληρώστε το υγρό στην απαιτούμενη στάθμη για να αποτρέψετε την έλλειψη λαδιού στον κινητήρα.


Είναι πιθανό ότι ένα αυτοκίνητο δεν θα πάρει μπρος λόγω διαρροής λαδιού;

Τις περισσότερες φορές, η διαρροή λαδιού δεν επηρεάζει την εκκίνηση του κινητήρα. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, αν το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα στάθμης λαδιού και η ποσότητα του έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο ελάχιστο σημείο, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου μπορεί να απαγορεύσει την εκκίνηση του κινητήρα.


Συμπέρασμα

Η διάρκεια ζωής ενός κινητήρα εξαρτάται άμεσα από τη στάθμη λιπαντικού. Συνεπώς, οι τυχόν διαρροές είναι επικίνδυνες. Πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως μετά την ανίχνευσή τους. Σε τελική ανάλυση, η επισκευή ενός αυτοκινήτου με διαρροές λαδιού είναι πάντα φθηνότερη από την επισκευή ή αντικατάσταση του κινητήρα.

Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. . Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας.



3,399 views0 comments
bottom of page