top of page
Search

Επιλέξτε τα καλύτερα τακάκια για το αυτοκίνητό σας

Ακριβό ή φθηνό τακάκι. Μαλακό ή σκληρό; Το μαλακό τακάκι εγγυάται καλό φρενάρισμα: Αυτές είναι λίγες από τις ερωτήσεις που ο κάθε οδηγός κάποια στιγμή θα αναρωτηθεί όταν το αυτοκίνητο ή ο μηχανικός του τον ειδοποιήσει ότι χρειάζεται αλλαγή στα τακάκια. Πάνω από 30 ευρέως γνωστές μάρκες φρένων στην Ελλάδα δεν βοηθάνε στην επιλογή η οποία όμως δεν είναι τόσο δύσκολη αρκεί να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον τρόπο οδήγησής μας και ανάλογα με αυτό να επιλέξουμε την βέλτιστη λύση.


Σήμερα στην αγορά των aftermarket ανταλλακτικών προτείνεται ένα πολύ ευρύ φάσμα σε τακάκια που αν και έχουν άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγαλύτερες διαφορές στην τιμή και τη συσκευασία είναι εύκολο να μπερδευτεί τελικά ο καταναλωτής ως προς τι να εμπιστευθεί για την ασφάλεια του κατά την οδήγηση. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι κατά τη λήψη της απόφασης πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη ο τύπος του οχήματος που έχετε στην κατοχή σας καθώς και ο τύπος των δρόμων στους οποίους κυρίως οδηγείτε ενώ επίσης σημαντικό το στυλ οδήγησης και το πόσο συχνά προτιμάτε ή θέλετε να αλλάζετε τα τακάκια σας.


Οι πολύ φθηνές επιλογές στα τακάκια των φρένων δεν εγγυώνται πάντα την ασφάλεια εάν το αυτοκίνητό σας κινείται πάντα και συνεχόμενα με μεγάλες ταχύτητες ή μεταφέρει πολύ μεγάλα φορτία και επιβάτες, καθώς επίσης όταν το οδηγείτε σε ορεινές περιοχές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα χρειαστείτε ένα καλύτερο τακάκι φρένων λίγο πιο σκληρό για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την πέδηση. Από την άλλη για οδήγηση με ένα ελαφρύ όχημα εντός της πόλης, ένα μαλακό τακάκι θα βγάλει και πολλά χιλιόμετρα και με ασφάλεια για εσάς και τους συνεπιβάτες σας.


Ένα καλό μαλακό τακάκι θα φθείρει λιγότερο το δισκόφρενο και άρα θα μειώσει και το κόστος γενικά της συντήρησης των φρένων, μιας και το αυτοκίνητό σας δεν θα χρειάζεται συχνά αλλαγή σετ δισκόπλακας.


Από την άλλη ένα σκληρό τακάκι ίσως προσφέρει καλύτερο φρενάρισμα ειδικά αν κυκλοφορείτε με μεγάλο φορτίο ωστόσο θα φθείρει παραπάνω τις δισκόπλακες και άρα το κόστος του είναι ακόμα πιο μεγάλο λόγω μείωσης της ζωής των δισκόφρενων κατά 20-30%.


Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. . Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας.



264 views0 comments
bottom of page