top of page
Search

Θόρυβος στα φρένα; Μην τον αγνοείτε!

Το ξέρατε ότι περίπου το 7% των τροχαίων ατυχημάτων προκαλούνται από κάποιου είδους βλάβη του οχήματος; Γι’ αυτό όποτε ακούτε παράξενους θορύβους που προέρχονται από το αυτοκίνητό σας, μην τους αγνοείτε! Έχει έρθει η ώρα να κάνετε μια επίσκεψη στο συνεργείο της γειτονιάς σας!


Ένας από τους πιο ανησυχητικούς ήχους που ενδεχομένως ακούγεται κατά την οδήγηση είναι, αναμφίβολα, εκείνος των φρένων. Από ένα απαλό θρόισμα έως το ανατριχιαστικό τρίξιμο της σκουριασμένης κούνιας, ο θόρυβος των φρένων έχει πολύ μεγάλο εύρος. Όσο πιο δυνατός είναι ο ήχος δε, τόσο μεγαλύτερο είναι και το πρόβλημα.


Είτε ακούτε ένα σφύριγμα, είτε ακούτε ένα στρίγκλισμα ή έναν μεταλλικό ήχο, οι πιθανότερες αιτίες που το αυτοκίνητο σας «διαμαρτύρεται» κάθε φορά που φρενάρετε έχουν ως εξής:


Μεταλλικός ήχος ξυσίματος

Αν ο ήχος που ακούγεται σας θυμίζει περισσότερο ξύσιμο παρά σφύριγμα, τότε υπάρχουν δύο πολύ πιθανά σενάρια. Το πιο συνηθισμένο και απλό είναι ότι κάποιο πετραδάκι ή άλλο ξένο σώμα από την επιφάνεια του δρόμου έχει κολλήσει μεταξύ της δισκόπλακας και του τακακίου, με αποτέλεσμα να παράγεται αυτός ο ήχος.

Το δεύτερο φανερώνει ότι έχουν φθαρεί τα τακάκια, τα οποία πιθανότατα χρειάζονται αλλαγή, γι’ αυτό θα πρέπει να ελεγχθούν από ένα συνεργείο αυτοκινήτων.

Σφύριγμα

Είναι ενοχλητικό και ακούγεται κάθε φορά που το πόδι σας αγγίζει το φρένο; Τα επικρατέστερα σενάρια είναι, όπως και παραπάνω, δύο: υπάρχουν δύο είδη σφυρίγματος, το πρώτο είναι εκείνο του «στρωσίματος», ενώ το δεύτερο της αλλαγής.

Αν το αυτοκίνητο ή τα τακάκια είναι καινούργια, τότε το σφύριγμα είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, μέχρι να «στρώσουν» τα τακάκια. Αν δεν ισχύει αυτό θα πρέπει να ελέγξετε τα τακάκια σας, τα οποία πιθανότατα χρειάζονται αλλαγή.

Στρίγκλισμα

Εάν ο ήχος που ακούγεται κάθε φορά που πατάτε το φρένο είναι ανατριχιαστικός, σαν στρίγκλισμα, αυτό σημαίνει ότι δύο επιφάνειες που δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή υπό κανονικές συνθήκες, τρίβονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να παράγουν αυτόν τον εκκωφαντικό ήχο. Με απλά λόγια, τα τακάκια του αυτοκινήτου έχουν φθαρεί υπερβολικά πολύ και πρέπει να αντικατασταθούν!


Σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητο έχει τον τρόπο του να μας προειδοποιεί όταν κάτι πηγαίνει λάθος. Και επειδή ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι η πρόληψη, μην αγνοείτε όποιον ενοχλητικό ήχο, γιατί μπορεί μελλοντικά να σας οδηγήσει σε μεγάλη δαπάνη και κυρίως σε υψηλή επικινδυνότητα!


Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας



42 views0 comments
bottom of page