top of page
Search

Λευκός καπνός στην εξάτμιση. Θέλει προσοχή…

Το να δεις λευκό καπνό από την εξάτμιση – σε αντίθεση με τα σταγονίδια που υπάρχουν μερικές φορές ειδικά τους χειμερινούς μήνες – είναι ένδειξη σοβαρού προβλήματος!

Η αγνόηση αυτού του προβλήματος θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει ακόμα και σε έκρηξη του κινητήρα σας ή – στην καλύτερη – σε κάποιο μηχανικό πρόβλημα.

Ο καπνός από την εξάτμιση, ανεξαρτήτου χρώματος, είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στα μηχανικά του αυτοκινήτου σας!


Γιατί βγαίνει λευκός καπνός από την εξάτμιση;

Ο λευκός – ή ακόμα και μαύρος – καπνός από την εξάτμιση, είναι δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά με το όχημά σας. Στην ουσία το αυτοκίνητο στέλνει το δικό του σήμα κινδύνου για να το βοηθήσετε!

Αν δείτε λευκό καπνό στην εξάτμιση είναι πολύ πιθανόν το ψυκτικό υγρό να έχει εισχωρήσει στο χώρο καύσης του κινητήρα. Εκεί, σε συνδυασμό με το καύσιμο, η καύση του παράγει ένα παχύ και λευκό σύννεφο καπνού το οποίο αποβάλλεται μέσω του συστήματος της εξάτμισης.

Πως μπορεί όμως το νερό να μπει στο σύστημα καύσης;

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που εισχωρεί το νερό ψύξης (παραφλού) στον κινητήρα είναι από ραγισμένη κεφαλή ή από μια φλάτζα που έχει κοπεί. Αν υπάρχει εκεί πρόβλημα, είναι πολύ εύκολο μετά να εισχωρήσει στο θάλαμο καύσης και να αναμιχθεί με το καύσιμό σας.

Μπορείτε να υποψιαστείτε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ελέγχοντας την στάθμη του παραφλού – αν βλέπετε ότι μειώνετε η στάθμη συνέχεια χωρίς κάποιο άλλο λόγο, τότε ίσως θα πρέπει να το ψάξετε λίγο παραπάνω!

Τι πρέπει να κάνετε μόλις δείτε λευκό καπνό από την εξάτμισή σας;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις εντοπίσετε τον λευκό καπνό, είναι να σταματήσετε στην άκρη και να μην χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας.

Ο λευκός καπνός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα μηχανικά μέρη του οχήματός σας. Περαιτέρω υπερθέρμανση του κινητήρα ή καύση του ψυκτικού υγρού, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.

Το όχημα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετακινηθεί από εσάς, παρά μόνο με γερανό.


Τι βλάβη μπορεί να υπάρχει αφού δείτε τον λευκό καπνό

Οι πιο συνηθισμένες βλάβες που συνδυάζονται με τον λευκό καπνό στην εξάτμιση είναι η φλάντζα κεφαλής, το σπασμένο μπλοκ κινητήρα ή η κυλινδροκεφαλή.


Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας



1,070 views0 comments
bottom of page