top of page
Search

Προβλήματα στην αντλία καυσίμου από νοθευμένα καύσιμα

Το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων του αυτοκινήτου σου είναι ένα από τα πρώτα θύματα που θα θρηνήσεις, αν χρησιμοποιείς κακής ποιότητας ή νοθευμένα καύσιμα. Ειδικά τα μπεκ και η αντλία / τρόμπα βενζίνης, μπορούν να πάθουν ζημιά που θα την καταλάβεις κι απ’ τη συμπεριφορά του οχήματος. Αλλά ποια είναι τα συμπτώματα για πρόβλημα στην τρόμπα βενζίνης και τα μπεκ;


Ποια είναι τα συμπτώματα για πρόβλημα στην αντλία βενζίνης;

Υπάρχουν πολλοί θόρυβοι του αυτοκινήτου που μπορεί να σε τρομάξουν. Αλλά δεν είναι μόνο οι θόρυβοι, το αμάξι σου έχει πολλούς τρόπους να σου πει ότι κάτι πάει στραβά.

Τα συνήθη συμπτώματα προβλήματος στην τρόμπα βενζίνης είναι:


#1 Δυσκολεύεται να πάρει μπρος

Γυρίζεις τη μίζα, ακούς ένα “τσακ, τσακ”, αλλά δεν παίρνει μπρος το αυτοκίνητο. Είναι πολύ πιθανό να έχεις πρόβλημα στην αντλία βενζίνης. Αν δεν καταφέρεις να το βάλεις μπροστά, μάλλον θα πρέπει ο μηχανικός να έρθει σε σένα ή να σου το πάρει η Οδική Βοήθεια.

#2 Είναι ασταθές στο ρελαντί

Αν ανεβοκατεβάζει στροφές στο ρελαντί (και ακόμα περισσότερο με κρύο κινητήρα), μια πιθανή αιτία είναι η τρόμπα βενζίνης.

Αν έχεις τη συνήθεια να οδηγείς με το λαμπάκι της βενζίνης αναμμένο, σου έχουμε άσχημα νέα. Αυτή είναι η #1 συνήθεια που ταλαιπωρεί την αντλία βενζίνης στο αυτοκίνητό σου.

#3 Σου σβήνει καθώς οδηγείς

Είναι πιο σπάνιο, αλλά έχει συμβεί σε κάποιους. Το να σου σβήσει ενώ οδηγείς είναι άλλο ένα πιθανό σύμπτωμα ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα στην αντλία καυσίμων. Εκεί, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς αλλαγή.

#4 Η απόδοσή του έχει πέσει

Παίρνει μπρος, οδηγείς κανονικά, αλλά νιώθεις ότι κάτι είναι διαφορετικό σε σχέση με πριν. Σαν κάτι να σου κάνει αντίσταση και να μην οδηγείς άνετα.

Είναι πιθανό να έχει “μπουκώσει” η τρόμπα βενζίνης λόγω κακής ποιότητας καυσίμου. Κι αν έχεις αλλάξει πρατήριο καυσίμων τον τελευταίο καιρό, οι πιθανότητες να σου φταίει αυτό αυξάνονται.


Προσπάθησε να μην κάνεις τσιγκουνιές με τα καύσιμα του αυτοκινήτου σου. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την καλή λειτουργία του και χωρίς την απαραίτητη ποιότητα (και ποσότητα) θα αντιμετωπίσεις προβλήματα και βλάβες που κοστίζουν πιο ακριβά.

Πλέον, είναι πιθανό να τη βρεις και μέσα στο ντεπόζιτο καυσίμων. Το πού βρίσκεται η τρόμπα βενζίνης στο αυτοκίνητό σου έχει σημασία, γιατί αλλάζει το πώς λειτουργεί (από τη μπαταρία του αυτοκινήτου ή από τον εκκεντροφόρο / στροφαλοφόρο άξονα).

Αλλά μπορείς να την επισκευάσεις ή να την αλλάξεις, χωρίς τη βοήθεια μηχανικού; Δεν το συστήνουμε. Μπορείς να καθαρίσεις τα μπεκ βενζίνης, αλλά η τρόμπα θα ήταν καλό να αφεθεί στα χέρια των επαγγελματιών.

Η αντλία βενζίνης κάθε πότε θέλει αλλαγή;

Το αυτοκίνητό σου έχει τον τρόπο του να σου πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν δεν αγνοείς τα συμπτώματα ότι η τρόμπα βενζίνης έχει πρόβλημα, τότε θα ξέρεις πότε να πας στο συνεργείο για επισκευή (ή αντικατάσταση).


Αλλά ας υποθέσουμε ότι θέλεις να προνοήσεις και να αλλάξεις αντλία βενζίνης πριν δεις τα χειρότερα. Τότε, σου προτείνουμε να την αλλάξεις περίπου στα 80.000 – 100.000 χιλιόμετρα.

Αν στα 100.000 χιλιόμετρα πας το αυτοκίνητο στο συνεργείο και ο μηχανικός σου πει ότι η τρόμπα βενζίνης είναι σε άριστη κατάσταση (καταρχάς θα είναι θαύμα), τότε μπορείς να το αναβάλεις.


Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας



1,019 views0 comments
bottom of page