top of page
Search

Τα προβλήματα των προθερμαντήρων diesel

Όπως και σχεδόν κάθε άλλο τμήμα του οχήματος και ειδικά τα αναλώσιμα, με την πάροδο του χρόνου και τη συνεχή χρήση, οι προθερμαντήρες αρχίζουν να χάνουν σε απόδοση και τελικά, παύουν να λειτουργούν.


Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν κάποιες απλές ενδείξεις ή συμπτώματα που θα σας ενημερώσουν άμεσα για την ανάγκη αντικατάστασής τους. Ας δούμε τα συμπτώματα αυτά παρακάτω:

  • Προβλήματα κατά την εκκίνηση του κινητήρα. Αν οι προθερμαντήρες βρίσκονται κοντά στο τέλος της λειτουργικής τους ζωής, θα ξεκινήσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα στην προσπάθεια να βάλετε μπροστά τον κινητήρα. Το συγκεκριμένο σύμπτωμα εμφανίζεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες που η μειωμένη ισχύς των χαλασμένων προθερμαντήρων δεν επαρκεί.

  • Εμφάνιση καπνού στην εξάτμιση. Αν ο κινητήρας αρχίσει να παράγει περισσότερο καπνό από τον κανονικό, θα πρέπει να ελέγξετε τους προθερμαντήρες σας. Αν ο καπνός είναι λευκός, σημαίνει πως ο προθερμαντήρες δεν ανεβάζει αρκετή θερμοκρασία. Αν ο καπνός είναι μαύρος ο προθερμαντήρας έχει ζημιά και προκαλεί ανισορροπία στην αναλογία του μείγματος καυσίμου.

  • Αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου. Οι χαλασμένοι προθερμαντήρες ενδέχεται να εμποδίζουν την καύση, αυξάνοντας την ποσότητα καυσίμου που απαιτείται για την κίνηση του οχήματος.

  • Απώλεια ισχύος. Όταν οι προθερμαντήρες δεν λειτουργούν σωστά, ο κινητήρας δεν παράγει την κανονική του ισχύ.

  • Ρελαντί σε χαμηλότερες σ.α.λ., σημαίνει πως έχουν χαλάσει οι προθερμαντήρες ή έχουν καλυφθεί από υπολείμματα της καύσης, οπότε απαιτούν αντικατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, ο έλεγχος των προθερμαντήρων θα πρέπει να γίνεται στα προγραμματισμένα διαστήματα συντήρησης, για να αποφύγετε τις δυσλειτουργίες, αλλά ακόμη και ζημιές στον ίδιο τον κινητήρα.


Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. . Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας



47 views0 comments
bottom of page