top of page
Search

Όταν ο κινητήρας χτυπάει πειράκια

Η μεγάλη αύξηση στην τιμή της βενζίνης αναγκάζει αρκετούς οδηγούς να καταφύγουν στα πρατήρια με τα φθηνότερα καύσιμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του κινητήρα τους.

Με την τιμή της βενζίνης να έχει πάρει για τα καλά την ανιούσα, αρκετοί είναι αυτοί προσπαθούν να φουλάρουν με τα φθηνότερα καύσιμα που θα βρουν, αναγκάζοντας τον κινητήρα και αρκετά περιφερειακά του να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.


Το συνηθέστερο σύμπτωμα ενός κινητήρα που καταναλώνει βενζίνη αμφιβόλου ποιότητας είναι η κρουστική καύση ή αλλιώς τα πειράκια. Ο οδηγός θα καταλάβει το συγκεκριμένο φαινόμενο από τους εξωτερικούς “μεταλλικούς” ήχους, σαν κροτάλισμα πετρελαιοκινητήρα, και οφείλεται στην πιο γρήγορη και βίαιη καύση του μίγματος στον θάλαμο. Επιπλέον, μπορεί να αντιληφθεί και μια πτώση στην απόδοση.


Ο συνήθης ύποπτος για τα πειράκια είναι το καύσιμο που έχουμε βάλει στο ρεζερβουάρ μας. Επιπλέον, μπορεί να φταίει η κακή ρύθμιση του αβάνς, η λειτουργία του κινητήρα με υψηλό φορτίο και χαμηλή σχέση στο κιβώτιο, η κακή ψύξη των κυλίνδρων κ.α.


Σε περίπτωση που προχωρήσουμε σε επανασυμπλήρωση του ρεζερβουάρ με καύσιμο και με ειδικό πρόσθετο, και δεν εξαλειφθεί το φαινόμενο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κρουστική καύση μπορεί οδηγήσει σε υπερθέρμανση του κινητήρα και φθορά αρκετών εξαρτημάτων του. Μην το αμελήσετε και επισκεφθείτε το συνεργείο άμεσα.


Οι σύγχρονοι κινητήρες εφοδιάζονται με knock sensor που επικοινωνεί με την ECU και την ενημερώνει για την ύπαρξη κρουστικής καύσης. Το αποτέλεσμα είναι να τεθεί ο κινητήρας σε λειτουργία safe mode για να προστατεύσει αυτόν ή και περιφερειακά του (π.χ. καταλύτη, φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων κ.α.).


Στη NM CarService γνωρίζουμε την αγάπη σας για τον τετράτροχο φίλο σας και φροντίζουμε για αυτόν. Τηλεφωνήστε σήμερα κιόλας στο 210 8044295 για να κλείσετε ένα ραντεβού για ένα πλήρη δωρεάν έλεγχο της κατάστασης του αυτοκίνητου σας ή χρησιμοποιήστε την επιλογή για online ραντεβού μέσα από την ιστοσελίδα μας. Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές μας και εξασφαλίστε υγεία και μακροζωία στο όχημά σας



3,469 views0 comments
bottom of page